PUBLICATIES

BOEKEN

De 11 coach compententies in woord en beeld
2016
door Annemarie van der Meer en Marianne van der Pool

Goed coachen is net als zwemmen. Je kunt het alleen leren door het vaak te doen en het gedemonstreerd te krijgen. Dit boek is geschreven voor coaches die hun vak professioneel ter hand willen nemen. Het verdiept het coachingsvak zelf - wat maakt je een goede coach en waar liggen de kansen om een nog betere coach te worden? De 11 kerncompetenties voor coaches staan centraal, de gouden standaard uitgewerkt door de International Coach Federation (ICF). Deze bieden een zeer geschikte structuur om jezelf als coach te blijven ontwikkelen.

Per hoofdstuk wordt een competentie uitgelicht, waarin state-of-the-art coachtheorie wordt verwerkt en kunde en zelfinzicht worden vergroot. Voor elke competentie zijn indicatoren geformuleerd die een uitstekende ingang bieden tot oefenen. Twee video's op de begeleidende website demonstreren de competenties.

Bestel nu
Bekijk de video over dit boek

NRC De Carrièrecoach
2007
Marianne van der Pool en Aukje Delahay

Waar ligt je passie in je werk en hoe combineer je dat met je privéleven? Hoe communiceer je beter met je baas en collega's? Kun je creatiever reageren op veranderingen zoals reorganisaties, overplaatsing naar het buitenland of nieuwe zorgtaken thuis? Zomaar een aantal vragen die bij je kunnen opkomen in de drukste fase van je leven. Hoe voorkom je dat je in deze fase opbrandt?

In NRC De Carrièrecoach laten Aukje Delahay en Marianne van der Pool zien hoe je als drukbezet persoon weer greep kunt krijgen op je loopbaan. Aan de hand van voorbeelden uit hun coachingspraktijk geven zij praktische tips en oplossingen om werk en privé weer in balans te krijgen. Want je wilt toch ook 'fluitend naar het werk en weer met plezier naar huis'?

Bestellen

'Ik ben niet meer vooruit te branden' (Boom)
2002
Een boek over stress, burnout en overspanning.
Marianne van der Pool en Carlo Mittendorff

Een praktische leidraad bij het voorkomen en behandelen van burnout en stress. Wat is burnout nu precies, waar is het afhankelijk van (werkdruk, balans werk-privé, zingeving) en hoe kun je merken dat je burnout raakt (vermoeidheid, verlies van binding, stressklachten)?

Er wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen van burnout (zoals het stellen van haalbare doelen, het belang van 'flow') en aan het herstellen van burnout (relaxatie, assertiviteit, coaching, verwerking).

Het boek is bedoeld als hulpmiddel voor mensen met een (dreigende) burnout, voor (arbeids- en organisatie-) psychologen, hulpverleners, pz-managers en coaches.

'Twee carriàres op een kussen' (Archipel)
2001
Een boek voor paren die zorg en werk met elkaar delen.
Marianne van der Pool en Aukje Delahay

In 'TWEE CARRIÈRES OP ÉÉN KUSSEN', een boek met een optimistische inslag, wordt beschreven hoe man en vrouw hun carrière kunnen combineren met de zorg voor de kinderen, én het draaiende houden van het huishouden. De traditionele rolverdeling zit hun daarbij maar al te vaak in de weg. Ieder hoofdstuk opent met een praktijkvoorbeeld dat illustreert welke vragen en relatieproblemen zich kunnen voordoen. Alle voor de hand liggende problemen en issues komen aan bod.

Bestellen